Betaversjonen av det nye Nettverkstedet er klar

Det har vært en lang og krevende reise, dette. Og dere har måttet smøre dere med massevis av tålmodighet. Men nå – ENDELIG – kan vi slippe betaversjonen av det nye Nettverkstedet!

I første omgang blir det en betafase ut 2017. Betaversjonen får nettadressen beta.nettverksted.no, men fra og med 1. januar 2018 vil nettadressen fortsatt være nettverksted.no. Hele veien kan dere fortsette å bruke det samme brukernavnet og passordet dere har brukt hittil, men husk å skrive passordet med STORE BOKSTAVER.

Nettverkstedet har fått ny redaktør

Vi vil benytte anledningen til å takke avtroppende redaktør Magne Tørring for en formidabel innsats på Nettverkstedet. Samtidig er det med stor glede vi kunngjør at hans etterfølger blir Bjørnar Magnussen.

Redaktør på Nettverkstedet Bjørnar Magnussen

Mange av dere kjenner Bjørnar som den tekniske eksperten fra Norsk oversetterforum på Facebook. Han er lærer i fagoversetting ved UiA, faglitterær oversetter og statsautorisert translatør i engelsk-norsk og polsk-norsk. I tillegg til å være en dyktig oversetter har han både høy teknisk innsikt og er ekstremt serviceinnstilt, egenskaper som kommer godt med i rollen som redaktør på Nettverkstedet.

Kom med tilbakemeldinger!

I løpet av betafasen regner vi med at dere brukere har tilstrekkelig med tid til å komme med eventuelle feilmeldinger og annet dere måtte ha på hjertet. Når det er sagt, ligger den gamle versjonen tilgjengelig øverst til høyre på siden ut hele 2018, og dere er velkommen til å fortsette dialogen med redaktøren i Nettverkstedet i det nye året. Kontaktopplysningene hans finner dere i toppmenyen under «Om Nettverkstedet».

Under arbeidet med de nye nettsidene har vi hentet inn og lyttet til innspill fra dere, men vi har også kommet frem til et par nye funksjoner i samarbeid med den, på tross av forsinkelsen, svært dyktige utvikleren Mediasparx.

Sånn ser det nye Nettverkstedet ut!

Innloggingsperioden i det nye Nettverkstedet er nå en hel måned; du trenger altså ikke lenger å logge deg inn hver dag (eller oftere). I tillegg har siden har fått en enklere oppbygging (i WordPress) og en responsiv design som fungerer like godt på PC/Mac som på nettbrett og mobil.

Videre er det lagt til flere nye ressurser på sidene, som for eksempel Nasjonalbibliotekets digitale bokhylle, bokhylla.no. Utdaterte lenker er fjernet, og det er ryddet opp i innhold som «O-magasinet», «Kollektive essays» og den tidligere «Verktøykassa».

Hovedfunksjonene i korte trekk

Profil

Her kan du endre passordet ditt, legge inn språkkombinasjoner, bilde av deg selv og ikke minst dine spesialområder. Vi oppfordrer dere til å gjøre alt dette, siden det vil bidra til å gjøre Nettverkstedet til en enda bedre ressurs for oss alle.

Søkefeltet

Søkefunksjonen utfører først og fremst søk i hele Nettverkstedet, eventuelt i det verktøyet du huker av for i rullegardinen.

Det er lagt inn en funksjon for multisøk på startsiden der man i ett felt kan søke samtidig i ressursene på ordnett.no, Google og noen andre relevante nettsteder.

Redaktør Bjørnar Magnussen jobber med å utvide denne funksjonen til å omfatte alle relevante terminologiressurser, for eksempel Utenriksdirektoratets oversettelsesminner. Hvis du ønsker å hjelpe til med testingen, bli med i prosjektets Facebook-gruppe (eller send en e-post til Bjørnar: bjornarmag@gmail.com).

Ordnett

Flaggene under her gir direkte innlogging i Ordnetts ordbøker, rett til det språket du klikker på.

Omregning

I omregningsverktøyet er det lagt til flere enheter som sko-, BH og kjolestørrelser, i tillegg til de vanlige omregningsverktøyene for mål og vekt.

Blogg

Her finner du foreningenes blogger, som er koblet til nettverksted.no og erstatter det tidligere utdaterte O-magasinet. Bloggene oppdateres automatisk. De tre nyeste blogginnleggene fra de ulike bloggene kommer opp på forsiden.

Verktøykassa

Inneholder de viktigste redskapene en oversetter kan komme til å trenge hver dag.

Ordlista vår

Ordlista er klar til å motta våre egne oppføringer av ord og uttrykk som de andre ordlistene ikke har. Denne funksjonen er fortsatt under utvikling.

Arkivet

Om du savner noe av innholdet på den gamle nettsiden, finner du det her, med unntak av emner vi av gode grunner aktivt har kvittet oss med. Dette menypunktet er fortsatt under utvikling.

Kalender

Alle foreningenes arrangementer vil dukke opp her, men kalenderen må oppdateres manuelt av redaktøren eller andre personer med tilgang. Det er lagt inn en enkel løsning for kloning av faste arrangementer, og arrangementene vil være godt synlig for alle Nettverkstedets brukere.

O-ringen

På sikt kan yahoo-baserte O-ringen også erstattes med en WordPress-versjon der all diskusjon foregår inne på Nettverkstedet. Men enn så lenge vil O-ringen fortsatt være søkbar fra denne siden.

Vi håper dere vil synes at det var verdt å vente på det splitter nye Nettverkstedet!

Lisa Vesterås (NO), Henrik W. Johnsen (NAViO) og Merete Franz (NFF)

Reklame

En tanke om “Betaversjonen av det nye Nettverkstedet er klar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: