Striskjorte og havrelefse

Sommeren 2014 har åpenbart hatt visse likhetstrekk med Håkon Håkonssons regjeringstid, her beskrevet av Halvor Heyerdahl uten forstyrrende nøkternhet:

dobbelt straaled Morgenrøden,
dobbelt lued himlens Sol.

 

Aldrig saa man slig en Sommer:
To Gang’ lagde Svanen Æg,
to Gang’ knopped Markens Blommer,
to Gang’ blomstred Rogn og Heg.
Havet sig ved Kysten hvilte,
spøgte med dens fulde Barm;
Blommen lo, og Himlen smilte,
som en Viv med Barn i arm.

Men selv den makeløse sommeren i starten av Norges gullalder ble fulgt av høst og vinter, og det samme gjentar seg i år igjen. Maskineriet knirker og fusker kanskje litt i oppstarten, men studiebyene er i ferd med å fylles av både ferske og garvede studenter, på alskens offentlige kontorer er det noen som tar telefonen igjen, og avisene begynner å legge på seg litt etter de magre utgavene på agurkdiett. Kyrne har ruslet hjem fra setra, snart kommer sauene ned så fårikålsesongen kan sparkes i gang.

På hjemvei
På hjemvei

Oversetterne, derimot, har naturligvis holdt koken hele sommeren og sørget for at vi vil få mye å glede oss over i bokhandler og biblioteker i månedene som kommer. Utover høsten vil en del nye utgivelser presenteres her på Oversattsakprosa, og vi vil få både bokomtaler og andre innlegg fra sakprosaoversettere på mange felt. Det vil også bli et par nye faste spalter, samtidig som Ei saa peittää starter opp igjen fra neste uke.

Fremdeles er det slik at forslag til innlegg mottas med takk, benyttede bidrag honoreres med klingende mynt – for øyeblikket 500 kroner. Ta kontakt med redaktøren på e-post om du har innspill eller spørsmål!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: