Oversetterpris til Rune R. Moen

Prisvinner Rune R. Moen, jurymedlem Lars Holm-Hansen, adm. dir. i Bokhandlerforeningen Trine Stensen
Prisvinner Rune R. Moen, jurymedlem Lars Holm-Hansen, adm. dir. i Bokhandlerforeningen Trine Stensen

Sist torsdag feiret skjønn- og faglitterære oversettere Hieronymus-dagen/oversetterdagen etter alle kunstens regler, med utdeling av NAViOs teksterpris, NOs Bastian-priserNORLAs oversetterpris – og den mest interessante for vår blogg: Bokhandelens faglitterære oversetterpris. Vi gir ordet til juryen:

Oversetter Rune R. Moen (40) har fått Bokhandelens fagbokpris for oversettere i 2013. Moen er en produktiv og erfaren sakprosaoversetter som har oversatt flere titalls sakprosabøker innenfor mange fagfelter. Blant oversettelsene hans finner vi tyngre historieverker som Dødsmarkene. Europa mellom Hitler og Stalin av Timothy Snyder (Gyldendal 2012), Den andre verdenskrig av Anthony Beevor (Cappelen Damm 2012), og Jernteppet. Undertrykkelsen av Øst-Europa 1944-1956 av Anne Applebaum (kommer på Cappelen Damm 2013). Moen har dessuten oversatt aktualitetsbøker, samfunnskritiske bøker, kokebøker, hobbybøker, sakprosa for barn og ungdom, og oppslagsverker for voksne.

Juryen vil særlig fremheve Moens oversettelse av Timothy Snyders Dødsmarkene. Oversetteren viser her at han kan gjengi et komplisert historisk stoff i et moderne og friskt norsk språk, og med et solid grep på fagstoffet. På denne måten bidrar Rune R. Moen til at viktig sakprosa fra andre språk enn vårt eget, blir formidlet til norske lesere på en samvittighetsfull og kvalitetsbevisst måte.

Hjertelige gratulasjoner til Rune! Les også gjerne hans innlegg om Flow for oversettere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..